Hoe Anagram bloesem-remedies toepast

Gebruik

Men gebruikt de remedies door vanuit het voorraadflesje twee of drie druppels te doen in een schoon - nieuw of uitgekookt - pipetflesje van 30 cc, gevuld met bronwater, waaraan een klein scheutje cognac is toegevoegd. Er kunnen meerdere remedies worden gecombineerd, maar meer dan vijf zouden wij niet aanraden. De voorraadflesjes zijn jaren houdbaar, de aangemaakte flesjes twee tot vier weken (liefst in de koelkast).

Natuurlijk zijn bloesem-remedies geen vervanging voor de reguliere geneeskunde of therapie. Ze zijn een welkome ondersteuning bij allerlei genezingsprocessen.

Deze website gaat voor het grootste deel over bloesem-remedies en hoe u die kunt gebruiken. Bach, de grondlegger van deze therapie, was er voorstander van dat mensen zelf met de bloesems zouden werken. Daarnaast kan het goed zijn om af en toe een consult te nemen, bijvoorbeeld als je moeilijk een keuze kunt maken. Samen met een ervaren bloesem-therapeut zoek je naar die remedies die op dat moment het beste aansluiten.

Wij (Anagram) gebruiken geen speciale technieken als pendelen of Touch for Health om de geschikte bloesems te bepalen. Een consult bij Anagram neemt ongeveer een halfuur in beslag en kost 25 euro. U kunt ons natuurlijk ook bellen of mailen.

Voor bestellingen en vragen kunt u naar de bestelpagina gaan.

Achtergrond

In het begin van de twintigste eeuw ontdekte de Engelse arts dr. Edward Bach dat bepaalde extracten van bloesems een harmoniserende werking hebben op de psychische structuur van mensen. Hij was oorspronkelijk homeopaat uit de klassieke school van Hahnemann.

In zijn praktijk dacht hij telkens weer dat er meer en misschien ook betere geneesmiddelen moesten zijn dan de middelen waarmee hij werkte. Daarnaast zag hij dat bepaalde lichamelijke klachten bijna zonder uitzondering waren gekoppeld aan geestelijke patronen, die al bestonden voordat een ziekte zich manifesteerde.

Op 44-jarige leeftijd stopte hij met zijn praktijk en ging in de natuur zoeken naar middelen om deze patronen te kunnen veranderen. Zo zoekend vond hij 38 bloesem-remedies die op een subtiele manier inwerken op geblokkeerde energie-patronen; hierdoor gaan mensen flexibeler en positiever in het leven staan, iets waardoor de voorwaarden voor een goede geestelijke en lichamelijke gezondheid sterk worden verbeterd.

Bloesem-remedies hebben een duidelijk preventieve werking; in geval van ziekte kunnen zij een waardevolle ondersteuning betekenen bij andere therapeutische programma's. Wel is het in dat geval raadzaam om geduld te hebben en het gebruik een aantal maanden of langer voort te zetten.

Dr. Bach ging er vanuit dat hij met deze 38 remedies alle geblokkeerde patronen omvatte en via deze weg kon behandelen. Later hebben anderen, met name uit Californië het onderzoek naar geneeskrachtige bloesems voortgezet. Hieruit is een groot aantal nieuwe remedies ontstaan die de Bachremedies uitstekend aanvullen doordat ze vaak op wat specifiekere problemen en levensgebieden inwerken.

Op deze website beperken we ons tot de bloesem-remedies van het Dr Edward Bach Centre uit Engeland, die van de Flower Essence Society uit Californië (USA) en die van de Harebell remedies, eveneens uit Engeland.

In onze praktijk voor alternatieve geneeswijzen ontstond van verschillende kanten de vraag naar meer informatie over deze betrekkelijk onbekende geneeswijze. Op deze website geven we aan de hand van klachten en gemoedstoestanden een beschrijving van de diverse remedies, wat het doel ervan is, en tot slot geven we een aantal suggesties die de werking van de bloesem-remedies kunnen ondersteunen en stimuleren. Wie meer wil weten over de spirituele achtergrond van dr. Bach of van de FES, verwijzen wij naar de literatuur die daarover is verschenen, veelal ook in het Nederlands. In de diverse New Agewinkels wijst men u graag de weg.

Voor bestellingen en vragen kunt u naar de bestelpagina gaan.

?
Sneltoetsen (accesskeys): 1 = Begin tekst 2 = Hulp 3 = Home 4 = Remedies 5 = Klachten 6 = Technieken 0 = E-mail Klik = Uitgebreide hulp Tab-volgorde: Begin tekst Hulp Knoppen E-mail Overige links Voorzover de browser dit ondersteunt